kees is een
lekkere, gezonde variant op kaas met 60% minder verzadigd vet en
30% minder zout dan ‘gewone’ 48+ kaas.
kees maken we op
dezelfde traditionele wijze als Goudse kaas. Alleen vervangen we
de melkvetten door plantaardige oliën, die rijk zijn aan
onverzadigde vetten. Zodoende bevat kees 60%
minder verzadigd vet. Bovendien ligt kees
minder lang in het pekelbad, waardoor kees 30%
minder zout bevat.
De unieke samenstelling met het
verlaagde verzadigd vetgehalte zorgt ervoor dat kees
goed is voor je cholesterol. Daarnaast zorgt het
verlaagde zoutgehalte ervoor dat kees goed is
voor je bloeddruk. kees is niet alleen lekker
op de boterham, maar ook in allerlei gerechten. kees
mag ook zeker niet vergeten worden op het kaasplankje!
Bijna al onze Hollandse kazen zijn van
het merk Stompetoren.
Dit zijn kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde melk.
Jong - Jong belegen - Belegen - Extra belegen - Oud - Grand Cru
en Brokkelkaas.
We hebben ook 30 + kaas:
Jong belegen - Belegen - Extra belegen
Verder hebben we 2 soorten 20+ kazen.
Kaas met komijn, in 48+, maar ook in 30+ en zelfs in
20+.

Stompetoren kaas is een kaas met minder zout dus lekker
romig van smaak.

Deze kazen worden gemaakt van rauwe melk. De kaas proef
je hierdoor langer.
Zwangere vrouwen mogen deze niet eten.
Van de boerenkaas hebben we ook: Jong belegen - Belegen
(Stolwijker) - Extra belegen
Boerenkaas met kruiden en knoflook, selderij knoflook,
bieslook.
Boerenkaas met Italiaanse kruiden, gedroogde zontomaten, olijven zonder
knoflook.
Boerenkaas met fenegriek, dit is een Aziatisch zaadje dat smaakt naar
noten.

Dit is een kaas van 60 kilo, een belegen kaas met
een hele lekkere smaak. De boerenambachtkaas is de enigste
boerenkaas die gemaakt is van gepasteuriseerde melk.
Ook hebben we iedere week een pakhuisopruiming
van boerenkazen.

Als u komt voor een kaasfondue, dan vragen we of u een
milde of een pittige fondue wilt.
Wij raspen dan de kazen. U maakt het extra lekker met rauwe ham en vers
gebakken stokbrood.

We zijn in het bezit van een vacuüm apparaat, als extra service
voor u!


Naast het standaard assortiment zoals hele lekkere Roombrie,
Camembert, Notenkaas,
Port Salut etc. hebben we nog meer specialiteiten.

Vacherin
Mont
d’or
Deze kaas is in de bergen gemaakt, en in een sparrekorst
gerijpt wat een hele lekkere smaak geeft.
La Tur
Een kaasje uit Piemonte in Italië . Dit kaasje wordt
gemaakt van koeien-, geiten- en schapenmelk.
Epoisse
Rauwmelkse kaas, een lepelkaasje dat zo lekker zacht is dat je het met
een lepel uit het bakje schept.
Camembert calvados
Een rauwmelkse kaas gedompeld in de calvados, en
ingesmeerd met broodkruim.
St. Agur
Blauwaderkaasje, heel romig en erg smaakvol echt een
topper!
Morbier
Een kaasje dat wordt gemaakt in de bergen met een aslaag in het
midden, echt een kruidig kaasje.

Parmesan Grana Padano
Ongeveer 18 maanden oud.
Parmegiano Reggiano
Deze is ongeveer 3 jaar oud, dus veel smaakvoller. Wist u dat
Parmezaanse kaas veel minder vet is, dus goed voor uw figuur.
Pecorino
Schapenkaas uit Italië erg geschikt om te gebruiken in
pesto, of bij carpaccio.
Gorgonzola
Een zachte blauwader kaas,
heerlijk op een toastje en ook perfect om er een kaassaus van
te maken.

Manchego
Gemaakt van rauwe schapenmelk erg lekker op uw
kaasplankje.
Monte Enebro
Pittige geitenkaas, zacht van structuur.
Hollandse kazen -
Buitenlandse kazen -
Bonbons -
Vleeswaren -
Noten -
Zuidvruchten -
Olijven -
Salami's