't Kaashoekje is dé speciaalzaak voor Spaanse en Italiaanse
vleeswaren.
Naast onze exlusieve vleeswaren, hebben we een uitgebreid assortiment aan
buitenlandse vleeswaren.
Heerlijk om deze op tafel te zetten als tapas hapje.
SERRANO HAM
Als u nog nooit een echte Spaanse ham hebt geproefd,
dan wacht u een zeer aangename verrassing. Een traditionele
Spaanse ham is namelijk met geen enkele andere ham te
vergelijken. De subtiele smaak van de ham komt het beste tot
zijn recht als die op kamertemperatuur wordt geserveerd. De
fluweelzachte textuur en de nootachtige smaak met de boterige
ondertonen zorgen voor een pure smaaksensatie. De ham smelt als
het ware op uw tong.
IBERIC0 HAM ( PATA NEGRA)
Een Iberisch varken dat in een groep leeft en eikeltjes
en bessen zoekt in de ruimte van Spaanse bossen heeft het prima
naar zijn zin. En dat proef je dan ook. In Spanje worden de traditionele methoden door de
boeren nog in ere gehouden. Zij maken de ham precies zoals de
generaties voor hen hebben gedaan. U geniet dan ook des te meer
van uw overheerlijke ham als u weet dat die is gerijpt volgens
een traditie waarin een gezonde, respectvolle balans tussen
mensen, natuur en eten de normaalste zaak van de wereld is.
PARMA HAM
Parma ham of Prosciutto di Parma in het Italiaans is een op traditionele
manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Parma ham is
een beschermde naam, hetgeen betekent dat alleen die ham parma
ham mag heten die aan de volgende voorwaarden voldoet: Er mogen
geen conserveringsmiddelen of additieven gebruikt worden bij de
productie; parmaham bestaat alleen uit vlees en zeezout; De ham
moet gemaakt worden van in Italië geboren en getogen varkens;
De varkens die voor de ham worden gebruikt moeten minstens 9
maanden oud zijn en minimaal 160 kilo wegen; Een deel van de
voeding van de dieren dient te bestaan uit de wei die bij de
productie van Parmezaanse kaas over blijft. De ham moet
minimaal 12 maanden in de bergwinden gedroogd zijn en mag
alleen in de provincie Parma gemaakt worden (vanwege het
specifieke klimaat).
MORTADELLA
Overheerlijke Italiaanse boterhamworst met pistache, en
een vleugje knoflook.
ITALIAANSE SALAMI'S
Saltufo -
Salami bolletje met truffel, Parmezaans gepaneerd
Truffel salami -
Heerlijke salami met truffel. Erg lekker bij een
glaasje wijn.
Capocollo -
Gedroogd Italiaans nekvlees van het varken. Goed
gedroogd en gekruid.
Abruzzese -
Italiaans gedroogde salami worst. Verkrijgbaar per
stuk, ook snijden we ze heel fijn in bakjes. Ideaal om bij een
tapas schaal te zetten.
Finocchiona -
Salami met venkel, erg zacht van smaak
Als u een mooie tapas schaal wilt
laten maken bent u bij ons aan het
juiste adres
Hollandse kazen -
Buitenlandse kazen -
Bonbons -
Vleeswaren -
Noten -
Zuidvruchten -
Olijven -
Salami's